HTML

Kibaszott MÁV Biztosító

Nos ez a blog dühből íródik. Most indítom a pert a MÁV bizosító ellen, mert teljesen jogos káromat nem hajlandóak kifizetni. Undorító mocsok banda. Remélem rövid lesz a blog élete, mert az azt jelenti, hogy pár hónap múlva elismerik hogy tévedtek és fizetnek. Ha nem, itt az ügy minden mozzanatát nyomon lehet követni, sőt várom a sorstársak reakciót. Kibaszott MÁV Biztosító (KMB).

Friss topikok

Linkblog

A PSZÁF kirúgná a MÁV Biztosító elnökét! Végre!

2008.04.04. 16:25 felperes

A PSZÁF súlyos intézkedéseket foganatosított a MÁV ÁBE ellen.

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete 2008. április 8-ától visszavonásig felfüggesztette a MÁV Általános Biztosító Egyesület kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) termékének terjesztését és kötelezte az egyesületet tartalékhiányos kgfb állománya átruházásának előkészítésére - közölte a felügyelet.

A határozat alapján a MÁV ÁBÉ jogosult és köteles jelenleg szerződött ügyfeleinek teljesíteni a szerzősésben vállaltakat, azonban, 2008. április 8-tól nem köthetnek újabb szerződést gfb-ra.  Mindezek mellet, a lényeg: a PSZÁF meglépte azt amit ezen a blogom, már nagyon régóta hangoztatunk:

A felügyelet egyúttal kezdeményezte a biztosító első számú vezetőjének és vezető biztosítás-matematikusának felmentését.


A kgfb-tevékenység felfüggesztését és a kgfb állomány átruházásának előkészítésére való kötelezést az egyesületnél meglévő állomány tartalékhiánya indokolta, amely hosszú távon veszélyezteti az intézmény biztonságos működését. A tartalékhiány megszüntetésére előzőleg az egyesület nem tudott a felügyelet által elfogadható pénzügyi tervet bemutatni.

A határozat azt is tartalmazza még pluszban, hogy a jelenlegi egyesületi tagoknak (ügyfeleknek) a szerződéseikben megszabott módon változatlanul kell fizetniük díjaikat. Egyelőre, de ha ez így megy tovább akkor lassan kereshetnek más biztosítót.

A lényeg: hogy végre történt valami.

Részletek a PSZAF legfrissebb hírei közott itt: http://pszaf.hu/

22 komment

Címkék: biztosítás köszönöm máv biztosító kiss bálint máv elnök

A bejegyzés trackback címe:

https://mavabe.blog.hu/api/trackback/id/tr27411269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

black 2008.04.05. 00:09:42

A lassan azért még odébb van... November elsejétől lehet kgfb-t felmondani..

Tudatlan 2008.04.05. 09:05:34

És a PSZÁF felébredt!!

Köszönjük!

Igazság 2008.04.05. 20:47:06

Az igazság az, hogy aki piszkálja ezt a szerencsétlen MÁV ÁBE biztosítót, az vagy abba nem gondol bele, hogy a sok százezer kispénzű szegényebb autósrétegnek a MÁV által meghatározott negydéves biztosítási díjak nagyon sok megtakarítást eredményeznek (és bizony nem csak pár ezer forintról van szó, hanem jóval többről, sok esetben 50 %-kal olcsóbb, mint a legolcsóbb konkurens biztosítók), vagy annyi pénze van ezeknek az emberkéknek, hogy nem tudják mire verjék el amellett, hogy vettek már egy A8-as audit és fogalmuk sincs, hogy mit jelent mondjuk 5-10 ezer spórolás negyedévente. Ugyan miért kéne többet fizetni azért, amit ennyiért is igénybe lehet venni, főleg ha egy embernek amúgy sincs sok! Csak puszta empátiából szegény másik ember iránt? És azt a negyedéves plusz 5-10 nemritkán 15 ezer forint többletet ki fogja kifizetni nekem, vagy bárki másnak, amennyivel többet elkér egy nem egyesületi alapon működő biztosító? Senki. Így tehát teli pénztárcával lehet pofázni, de elvárni hogy van pofja bárkinek is azt, hogy fizessek az allianznak duplaannyit csak azért, hogy "jajj szegénykémnek biztosan kifizessék a kárát" Okolni talán a biztosítót kellene, nem pedig biztosító ügyfelét, aki választott a piacról. Véleményem szerint a felfüggesztés is azért történt, mert pár öltönyös köcsögnek nem tetszett az, hogy jól jár a nép szegényebb rétege is. Ez a mi világunk, ez a magyar demokrácia és esélyegyenlőség. Szép, 2008!

Tudatlan 2008.04.06. 17:12:46

Kedves Igazság!

Nem is tudom hol kezdjem... Nagyon elvagy tévedve! Senki nem mondta hogy válaszd a legdrágábbat mert az milyen frankón fizet, de az egyértelmüen kiderült irásodból, hogy Neked még nem volt károd. Mert tudod a GFB nem adó!!! Ezt azért kell fizetni met mondjuk ha csinálsz egy balesetet ahol neadj isten a Te hibádból meghal 2 ember és persze totálkára töröd az autót akkor Neked van több tízmiliód hogy zsebből kifizesd!? Nincs? érdekes... de ha Neked okoznak kárt akkor azért az jó ha a biztosító kifizeti nem!?
Szóval talán arról is beszélni kéne hogy az adott biztosító ki is tudja-e fizetni a kár. Mert ez nem adó hanem biztosítás! Ne keverd már össze a kettőt mert ez a mi világunk!
Szóval a biztosító golga hogy mondjon egy díjat és ezért a díjért KÁRT FIZESSEN! Ügyfél dolga hogy az adott társaságok közül válaszon, a PSZÁF dolga meg az hogy azt az adott társaságot amelyik képtelen az iszonyatosan alacsony díjaiból fenntartani magát (tehát KÁRT FIZETNI) azt kiszűrje!
Tehát kéne egy kis felelősségérzet is talán...
NA ez meg Európa lenne 2008 ban.

babraja 2008.04.11. 15:43:27

Kedves Igazság!
Ez,ami a te klaviatúrádból szabadult ki,ez a demagógia.
Nem kell ehhez túl sokat fűzni,csak azt kívánom neked,hogy tőrjön össze egy MÁV ÁBÉ-s hasonszőrű.Te szavakból úgy sem értenéd meg a lényeget.
Bara

Én 2008.04.12. 15:55:56

Igazság!

Te akkora hülye vagy, és sötét hogy az már felháborító. Hogy vannak még ilyen emberek 2008-ban???!?!?!

Ez az ország tényleg szar, de az hogy negyed évente azon akarsz spórolni 10.000.-ret hogy ha ne adj isten történik valami akkor az ilyen biztosítók miadt az utánna járás, telefonálgatás, idegbetegség kb 3x fog ennyibe kerülni. Én se vagyok nagy pénzű ember, nekem is van máv-os autóm is meg másik is. Csak nem úgy gondolkodom mint a magadfajta sötét, felelőtlen, gondolkodni nem tudó ember. Gondolkozz el azon hogy ha én összetörlek a mávos autómmal akkor te mikor fogsz a sajátoddal újra munkába menni, és addíg amig nem, addíg mennyibe fog neked kerülni a jegy, meg a bérlet. (10.000.- az összovnalas/hó.) Na spóroljál idióta !!! És tudod mit, meg merem azt kockáztatni hogy az ilyen irígy szegény emberek közlekednek a legbunkóbb módon, már csak bosszúból is. "hátha lesz neked is egy kis károd, csak hogy ne legyen olyan szép a mercid...." Na?

Kb. ez vagy te 2008-ban,ebben a szar országban, Magyarországon, büdös-bunkó Magyarok között,Európában.

sziszi 2008.04.16. 20:17:16

Igazság!
Gratulálok a rengeteg eszedhez! Engem nov. 09-én tört össze egy kibaszott MÁV Biztosítással rendelkező BAROM! A mai napig nem fizetett ez a TETŰ MÁV, sőt, most még az ellenfelem menetlevelét is elkérték, aminek nem hiszem, hogy bármi köze is lenne a kifizetéshez. Miután az összes szükséges papírt beadtuk, még ezzel szaroznak! Úgyhogy menj a picsába a hülyeségeddel gyökér!

JÓLJÁRTAM.......... 2008.04.24. 15:34:36

Figyeljetek: MÁV Károsult voltam, de ott is volt a kötelezőm, a károm másfél év alatt bírósági fenyegetés után kifizették! Boldog voltam! Eladtam az autómat az újra persze már nem náluk kötöttem kötelezőt! Kiadják a kártörténetit kapom az új biztosítótól a csekket Malus 4 kérdezem, hogy lehet Bonus 2-ből M4? Na úgy, hogy ugyan károsult voltam! a MÁV gyönyörűség felvezette a kártörténetimre a kár időpontját kifizetését és ráírta, hogy B2. De ez ugye nem lehet mert ha kárt okoztam visszaléptetnek, csakhogy nem Én voltam a károkozó! Hívogatom Őket "PÁR" napja, de nem veszik fel, nem dolgozik már senki?? Na ezt hogy teszik rendbe????

Citroncs 2008.04.24. 21:26:52

JÓLJÁRTAM.......... Írj légyszíves a panasz@abe.hu emailcímre. Választ fogsz kapni!Írj telefonszámot is!

Tudatlan 2008.04.27. 12:11:10

Hehe már az előbb sem válaszoltál a felvetéseimre .. így azt gondolom hogy kamu vagy....kérlek ne irogasd ide ezt a címet ha nem akarsz beszélni róla!

gps 2008.04.27. 14:16:38

Gondold csak át, mi lehet a célunk vajon.

gps · http://justiciamavabe.uw.hu 2008.04.28. 20:27:10

Nicsak, a tv ügyvédjében is erről volt szó.

Tudatlan 2008.04.29. 22:29:11

Mit gondoljak át? hogy a mocskos imperielista kizsákmányolok mit csinálnak és hogy mekkora szent emberek vannak!?...(hamis) mozgássérült igazolvány van a mercijében!? ne legyél már naiv....ezek sem akartak mást mint a nagy biztosítók...szóval ha miért is nem reagálsz semmilyen észrevételemre? nem gondolkozok (nincs min, egyetértek részben!) beszélgessünk a dolgoról, de csak állíts valamit azt nagy csönd...

Hugo 2008.05.03. 23:53:43

A mai nap híre után kezdtem keresni az infókat, véleményeket a Kibaszott Máv Biztosítóról (KMB), hogz idázzem a blog szerzőjét. Nekem még októberben törte össze a kocsimat egy őrült, aki a záróvonalat két sávban átlépve oldalról 80-l belémjött az óbudai temetőnél. A felelősséget elismerte a bejelentőn. A közelben levő szervíz vállalta a javítást, de aztán a KMB totálkárra vette és 425 eFt-t állapítottak meg. A szervíz 438 eFt-ért mrgcsinálta az autót utángyártott és bontott alkatrészekből (a gyári alkatrészekkel 798 eFt lett volna). Aztán január közepén küldtek egy levelet, hogy úgy gondolják 20%-ban én vagyok a hibás és fogadjak el 340 eFt. Ezután írtam nekik két tértivevényes levelet, amelyben kértem, hogy adják meg azt a paragrafust, amely alapján én felelős vagyok. Ennek már három hónapja, de még mindig nem látom, mikor fognak fizetni. Nekem a javításra hitelt kellet t felvennem 20%-os kamatra.
A mai nap pedig azt hallottam a TV-ben, hogy a Pénzügyminisztériumnak az az állásfoglalása, hogy ha a KMB nem tud fizetni, akkor a kárt okozónak kell kifizetni a kárt és persze ehhez nekem kellene perelnem. Talán nem a MABISZ-nak kellene jótállnia a tagjaiért. A PSZAF-ot is felellősség terheli, mert már évek óta gond van a KMB-vel, már régen fel kellett volna függeszteni. Azt hiszem az államot fogom perelni az ügyben, ha arra kerül a sor, mert ez az állam által előírt szerződési kényszer, tehát az állam köteles gondoskodni arról, hogy a vétlen károsult a pénzét megkapja, aztán intézze el, ahogy akarja a biztosítóval.
Szóval 7 hónapja nemfizetnek és még a Juszt is védelmébe vette a KMB-t miután kiderült a sikkasztás és letartóztatták a kis-t. Kívánom, hogy az ő 25 milliós terepjáróját törje össze egy űrült KMB-s aztán várjon a több milliós kártérítésére évekig, majd másként védené az érdekeinket.

Tudatlan 2008.05.05. 07:31:25

No igen..én is pont ezt mondom egy ideje..hogy a pszáf a ludas a dologban, és sokmindenben :)
Szerintem nem perelheted a károkozót közvetlenül, illetve a biztosító kihagyásával. és hát igen a pszáf feladata hogy a felügyelt intézményi a jogszabályok betartásával működjenek :)
pl az egyesületi pénz magánszámlára történő utalása csak hogy aztán majd egyszer valamikor Rt-t csináljak belőle nem hiszem hogy bármely jogszabályban szerepel...

Fürtöcske 2008.05.07. 15:32:28

De ha állományátadás lesz (és lesz) akkor 30 nap lesz felmondani. Ennek csak azért nem látom értelmét, mert az a bizti, aki átveszi majd változatlan díjon kell befogadja a szerződéseket, így a legalacsonyabb díjon decemberig lesz egy stabil biztosító az állomány mögött....

Tudatlan 2008.05.08. 19:11:52

Na igen, amúgy nem feltétlenü a MÁV a legolcsóbb, viszont ahol a legolcsóbb ott fölösleges lenne változtatni.. :)

ze11 2008.06.05. 21:57:46

A spórolás vs. káreseményenkénti kifizetésekhez... 2008. január 1-től a biztosító, illetve a Kártalanítási Számla kezelője egy biztosítási esemény vonatkozásában dologi károk esetén káreseményenként 500 millió Ft összeghatárig, személyi sérülés miatti károk esetén káreseményenként legfeljebb 1500 millió Ft összeghatárig köteles a szerződés alapján helytállni, függetlenül a károsultak számától.

fields74 2008.07.08. 02:27:42

Sziasztok!

NAGY SEGÍTSÉGRE VAN SZÜKSÉGEM TŐLETEK!!!

Idén áprilisban a Népligetnél bal oldalról belénk jött 1 nő: sávot váltott, talán kettőt is, mindezt ohne visszapillantó nélkül, szóval szinte egyenesen (az oldalunknak) belénk jött. És MÁVos volt... Dodge Caravanunk van, ő egy Hondavál szállt belénk, oldal összetörve, ajtó nem nyílik, az ütközés következtében fel is nyomott minket a járdára.
Persze mérgesen szálltam ki, de ahogy megláttam, h a nő sír, hátul pedig idős néni és pici baba van, hát elszállt a méreg - ráadásul akkor még nem tudtuk mekkora a baj.
Kiszáll a nő, azonnal 3szor egymás után elmondja, h az ő hibája volt, és bocsánat, bocsánat, bocsánat... Mit lehet erre mondani...?
Beállt a parkolóba, én kértem egy ottani autóstól betétlapot, elkezdtük kitölteni, de én nem vártam meg, mert a fiamért kellett rohannom a Hősök terére, ott várt már 1 hét utazás után. Tax: 12 ezer... (EZT SEM ÉRTETTEM! DE ENNYIT MUTATOTT AZ ÓRA! HORROR!!), de a lényeg, h amint elrohantam a Dodge mellett, feltünt, h a bal első kereke furcsán befelé van dőlve...
Másfél óra múlva hívott a Férjem, h trailert kell hivatnia, ugyanis eltört a bal első kerék, aminek a nő nekiment. ERRE 6 TANÚ VAN A FÉRJEMEN KÍVÜL: a károkozó, az ő anyukája, az ő 2 rendör ismerősük akiket a nő telefonon odahívott segíteni, a traileres, és én. Trailer szállítás: 20 ezer...

Megtörténik a kárbejelentés, szemle, a károkozó nyilatkozatot tesz, találunk KMB partner szervízt (mert ki a fene tud ennyi pénzt kirántani a zsebből?!), ahol késöbb az is kiderül, h nem 400e Ft a kárösszeg, hanem több, mert ez és ez is sérült, pótszemle, a kár 650e Ft.. És megállnak a dolgok. Most ez nincs meg, most az a papír kell, most írjuk le mégegyszer, másfél hónap után előállnak azzal, h szemlézni akarják a károkozó autóját, aki egy héten belül megcsináltatta már a 60 e Ft-os (!!!!!) sérülését... És aztán "felkérnek" 1 külsős céget, h nyomozzák ki a történteket. Felhívnak, kérdeznek, találkozzunk, nyilatkozzunk. Két férfi, külön kérdez az egyik engem, külön a másik a Férjemet... ! Hogy történt, hol voltunk, honnan hová mentünk, másfél óra kérdezz-felelek, írásban dokumentálva.
Itt jegyzem meg, h ki a f....sz figyeli azt, amikor hirtelen valaki oldalról beléd vágódik, h HONNAN JÖTT? MELYIK SÁVBÓL? MERRE MENT? HOL CSAPÓDOTT BELÉNK PONTOSAN...? !!!UTÁNA HOL ÁLLT MEG? Nyilván sokk egy ilyen ütközés, a nő is az Üllői út közepén állt a pici gyerekkel a kocsijában az ütközés után, persze, h amint összeszedte magát beállt a parkolóba.- De amennyit láttunk, emlékleztünk, azt leírtuk.
A nyomozók szerint siiiiima ügy, itt niiiiincs seeeemi gond, ők jó véleményt fognak írni, jövöhéten már a biztosítónál lesz a szakvél.ük.
Na persze... 1 hónapot húzott még rá a KMB, mondván nem jött be, még mindig nem jött be, de hát még mindig nem jött be az a szakvélemény, majd, majd, majd...
NEKÜNK MEG LASSAN 3 HÓNAPJA ÁLL A MUNKÁNK, AZ AUTÓ NÉLKÜL NEHEZEN TUDUNK DOLGOZNI. DE EZ A KMBt nem érdekli! A Férjem hétröl hétre nehezebben viseli, már a Szíve szúr, tehetetlen,feszült, ideges, dühös, sértett...
Múlt héten bemegyünk a szervízbe, ahol ott áll a még mindig roncs autónk, hiszen amíg nem kapnak jelzést a biztosítótól, h van jogalap a kártérítésünkre, addig nem tudnak mozdulni. Ez természetes. Elpanaszoljuk, h még mindig semmi, sőt a hét elején megint bement a Férjem, ahol közölték, h már náluk van a nyomozók véleménye, "de ő mééég nem látta", DE!, szükség van szemlére a károkozó kocsijáról, ők már sokszor keresték ezügyben , de a károkozó erre nem hajlandó - állítólag őszerinte ez nem igaz, MERT SOSEM KERESTE MEG EZÜGYBEN A BIZTOSÍTÓ, ÉS "JÉZUSOM, MÉG MINDIG NINCS KÉSZ AZ ÖNÖK AUTÓJA???", mire a Félrjem kérdi, h mi a búbánatnak 3 hónap után szemle a károkozó autóról, eddig nem értek rá ezt megcsinálni??!! - szó szót követ, az ürge ígéri, h másnap telefonál, persze dehogy telefonált.
Tehát épp ezt meséljük a szervízben, mire az egyik főnök felkapja a tel.t, és felhívja a KMBt, és kihangosítja a teljes beszélgetést, ahol ARROGÁNS MŰKÖRÖM PICSA KÖZLI VELE, H MIT REKLAMÁLUNK, MIÉRT NEM ÜLÜNK A SEGGÜNKÖN, MENJÜNK NYUGODTAN HOZZÁJUK PANASZT TENNI, MAJD ŐK "LEKEZELNEK" MINKET, - ÉS KÜLÖNBEN IS E L U T A S Í T O T T Á K A KÁRIGÉNYÜNKET, MERT "EZ TÉNYLEG NEM FRANKÓ, EZ AZ ÜGY MŰSZAKILAG NAGYON NEM FRANKÓ" - MONDJA MISS AGYHALOTT NAGYTUDÁSÚ!!!! Majd ő kitalálja ám, h ami VELÜNK, A VALÓSÁGBAN 3 HÓNAPJA MEGTÖRTÉNT, AZ TULAJDONKÉPP NEM TÖRTÉNHETETT MEG!!!
Mindezek után se mi, se a sokat látott, tapasztalt szervízesek sem térünk magunkhoz... Ügyvédet ajánlanak (akit aznap-múlt péntek- óta mindennap hívunk, de mindig "másnapra " tolja a beszélgetést...), és irány személyesen a KMB.
OTT MÁR KETTEN VÁRNAK AZONNAL, FELKÉSZÜLTEN, ÉS OLYAN HIHETETLEN ARROGANCIÁVAL BESZÉLT AZ A TEJFELESSZÁJÚ TAKNYOS AKÁRKI, H NEKEM NŐ LÉTEMRE KEDVEM LETT VOLNA LEKEVERNI NEKI EGYET.
A LÉNYEG: elutasították, MERT MŰSZAKILAG NEM BEAZONOSÍTHATÓ A KÁRESEMÉNY.

ILYENNEL TALÁLKOZOTT MÁR VALAKI?????
Mondom a hapsinak, h hol van a szakvélemény?? - hosszas vita után nagy nehezen lefénymásol egy papírt, amin csak ugyanez a száraz szöveg szerepel, semmi részletes indoklás. Kérdem, h mikor láthatnánk azt?? MIRE NAGYFEJŰ KÖZLI, H M A J D A B Í R Ó S Á G O N...Ugyanis pereljük be őket, ha nem tetszik nekünk a rendszer.. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Gondolhatjátok, h mondtam a magamét, udvariasan, de emelt hangon kikértem mindent, az egész eljárást, stb., de a végén mégis nagypofával azt mondta a tejfölszájú, h AKKOR TALÁLKOZUNK A BÍRÓSÁGON !
KÉRLEK SEGÍTSETEK!!!! NAGYON FÉLTEM A FÉRJEMET,EBBEN A TETVES OORSZÁGBAN MEGÉLNI IS NEHÉZ, ÉS AKKOR MÉG EZ IS...FIZESD NEGYED ÉVENTE A HORROR KÖTELEZÖT, AZTÁN HA BAJ VAN, TOJNAK A FEJÜNKRE, ÉS A KÉPÜNKBE RÖHÖGNEK!

MIT TEGYÜNK, VOLT MÁR VALAKI HASONLÓ HELYZETBEN, ISMERI VALAKI EZT AZ "INDOKLÁST" ? TUDNA VALAKI JÓ ÜGYVÉDET AJÁNLANI, AKI OTTHON VAN EZEKBEN AZ ÜGYEKBEN??

MINDEN ÖTLETET, JAVASLATOT NAGYON KÖSZÖNÖK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

autosave 2008.07.27. 00:17:30

fields74, kitartás és mielőbb adjátok be a keresetet!!
süti beállítások módosítása