HTML

Kibaszott MÁV Biztosító

Nos ez a blog dühből íródik. Most indítom a pert a MÁV bizosító ellen, mert teljesen jogos káromat nem hajlandóak kifizetni. Undorító mocsok banda. Remélem rövid lesz a blog élete, mert az azt jelenti, hogy pár hónap múlva elismerik hogy tévedtek és fizetnek. Ha nem, itt az ügy minden mozzanatát nyomon lehet követni, sőt várom a sorstársak reakciót. Kibaszott MÁV Biztosító (KMB).

Friss topikok

Linkblog

MÁV ÁBÉ: Végjáték.

2008.08.02. 22:27 felperes

Kedves sorstársak,

Követem a MÁV ÁBÉ híreit, de most már csak kívülről, mivel szerencsére én már nem vagyok érintett a dologban. Talán, merem remélni, hogy ez a blog is segített abban hogy kibukjon a milliárdos sikkasztás, (bár erről semmiféle információm nem volt, én is csak eg egyzserű károsult vagyok, azaz voltam), és atz is remélem, hogy azok az emberek, akik 200.000 ember pénzén akart meggazdagoodni, és milliárdokat zsebre tenni, most a helyükön csücsülnek, és fonak is még úgy jó 10-20 évig.

Az aktuális helyzetről pedig sok információt ad, az a TV2 - Mokka felvétel:

Remélem, mindenki megkapja a pénzét, és járhat úgy mint én jártam.

Ezzel lassan szerintem a blog is értelmét veszti, ugyanis, Szeptembertől a Biztosító megszűnik. De itt hagyom, megmarad az örökkévalóságnak.

Lehet még jelentkezem, majd egy búcsúbejegyzéssel, de addig is:

Sok sikert sorstársak!

33 komment

Címkék: szerencse kár biztosítás sorstárs máv biztosító

A PSZÁF kirúgná a MÁV Biztosító elnökét! Végre!

2008.04.04. 16:25 felperes

A PSZÁF súlyos intézkedéseket foganatosított a MÁV ÁBE ellen.

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete 2008. április 8-ától visszavonásig felfüggesztette a MÁV Általános Biztosító Egyesület kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) termékének terjesztését és kötelezte az egyesületet tartalékhiányos kgfb állománya átruházásának előkészítésére - közölte a felügyelet.

A határozat alapján a MÁV ÁBÉ jogosult és köteles jelenleg szerződött ügyfeleinek teljesíteni a szerzősésben vállaltakat, azonban, 2008. április 8-tól nem köthetnek újabb szerződést gfb-ra.  Mindezek mellet, a lényeg: a PSZÁF meglépte azt amit ezen a blogom, már nagyon régóta hangoztatunk:

A felügyelet egyúttal kezdeményezte a biztosító első számú vezetőjének és vezető biztosítás-matematikusának felmentését.


A kgfb-tevékenység felfüggesztését és a kgfb állomány átruházásának előkészítésére való kötelezést az egyesületnél meglévő állomány tartalékhiánya indokolta, amely hosszú távon veszélyezteti az intézmény biztonságos működését. A tartalékhiány megszüntetésére előzőleg az egyesület nem tudott a felügyelet által elfogadható pénzügyi tervet bemutatni.

A határozat azt is tartalmazza még pluszban, hogy a jelenlegi egyesületi tagoknak (ügyfeleknek) a szerződéseikben megszabott módon változatlanul kell fizetniük díjaikat. Egyelőre, de ha ez így megy tovább akkor lassan kereshetnek más biztosítót.

A lényeg: hogy végre történt valami.

Részletek a PSZAF legfrissebb hírei közott itt: http://pszaf.hu/

22 komment

Címkék: biztosítás köszönöm máv biztosító kiss bálint máv elnök

Én már nyertem, de van aki még csak most kezdi

2008.03.18. 20:15 felperes

Ugyan, én már az utolsó fillérig mindent bezsebeltem a KMB-től, tehát nincs lezáratlan ügyünk, mondhatni per nélkül kivertem belőlük, van olyan sorstárs, aki az én példámon keresztül, belevág a saját történetébe, és segíti az ügyét egy kis blogolással.

Ha van kedvetek, tanácsotok, segítsetek neki is, nekem is sokat jelentett a támogatás, mind lelkileg, mind ötletekben.

Tehát, új blog, új elkeseredett sorstárs:

http://kalvaria.blog.hu - Rohadt MÁV Biztosító

Sok sikert babraja!

2 komment · 1 trackback

Címkék: sorstárs máv biztosító

Végeredmény: mindent megkaptam az utolsó fillérig - per nélkül.

2008.03.10. 14:23 felperes

Bizony ám!

Bocsánat az olvasóktól, de annyira felpörögtek itt az események, és több titkos, privát jelzést is kaptam a MÁV ÁBÉ dolgozóitól, hogy odabent olvasnak, hogy itt a finishben úgy gondoltam nem veszélyeztetem a történet sikeres kimenetelét azzal, hogy írogatok itt dolgokat, amit az is szorgosan olvasgat, aki a döntést hozza meg az ügyemben.

A lényeg az hogy bemutattam a KMB-nak a károkozói nyilatkozatot, amire igazából köpni-nyelni nem tudott az ügyintéző, szaladt is hátra a főmuftihoz, hogy "baj van".

Mint ismeretes, a károm kifizetését, arra hivatkozással utasították el, hogy nekik nem sikerült beszerezni a kárt okozó nyilatkozatát, a felelőssége elismeréséről. Ezt most ott helyben bizonygatták is nekem, persze ez engem abszolút nem érdekelt, pláne, hogy - mint mondtam is nekik -, a számitógépbe akármi is lehet (ti. a számítógép rendszerében, a képernyőt felém fordítva bizonygatták, hogy ők pedig 3-szor is próbálták elérni a kártokozót de egyszer sem sikerült.).

Nos, átvették a károkozói nyilatkozatot (nekem 3 eredeti példányban volt meg), szépen érkeztették pecséttel, az én példányaimra is kértem érkeztető pecsétet, hogy tudjam bizonyítani, hogy aznap én átadtam nekik az iratot, persze pecsétet, nekem alig akartak adni, aztán végül puffogó megjegyzések közepette mégiscsak...

Mikor átvették a nyilatkozatot, a hátulról előmerészkedő főmufti mondta, hogy hamár így alakult, ő konkrétan személyesen nem lát újabb akadályt a kifizetés előtt, de persze ez nem az ő kompetenciája eldönteni, kapni fogok egy levelet kb egy héten belül, amiben egy egyezséget ajánlanak. Óóó, mondom remek, és ezzel el is jöttem.

Kb egy hét múlva csörög a telefonom, a főmufti hív, nyájas hangon, hogy kész a levél, az egyezség az lenne, hogy kifizetnek mindent az utolsó  fillérig, 2 lehetőségem van, vagy kiküldik postán, aláírom, és visszaküldöm (ez a módszer tart tovább), vagy még aznap délután gyorsan "befáradok". és akkor ott rögtön aláírom, és akkor nem húzódik az ügy még egy hetet.

Gondoltam az ügyem már úgy is egy éve húzódik, igazán ráér, de azért mégicsak beszaladtam, mondom biztos ami biztos.

Bementem aláírtam az egyezséget, amiben ÉN kijelentettem, hogy semmilyen késedelmi kamatot meg ilyesmit nem verek le rajtuk, meg minden további követeléstől elállok, cserébe ők fizetnek mindent az utolsó fillérig.

Ámen. Aláírtam, 3 perc alatt.

Következő egy hét múlva megérkezett a számlámra a kb. fél millió Ft.

Nem egyszerű kálvária, de megúsztam a pert. Nem tartom kizártnak, hogy a blog és a nyilvánosság is segített az ügyben, pláne hogy odabent is olvassák az írásaim.

Szóval az én ügyem lezárva, megkaptam igaz egy éb csúszással a nekem járó összeget, és már csak az vigasztal, hogy ezzel a bloggal remélem sok embernek segítettem, illetve segíteni fogok a jövőben. Mert hogy ez a blog itt marad, a keresők a MÁV+biztosító szóra előkelő helyen dobják ki, így valószínű ezután is sokan fogják olvasni.

Köszönöm a sok segítséget, és hozzászólást!

6 komment

Címkék: per szerencse kár biztosítás károkozó máv biztosító károkozói nyilatkozat

Megvan a károkozói nyilatkozat!

2008.02.26. 12:26 felperes

Egyébként hogy az ügyemben is közöljek ma valami újat, hatalmas sikerként értékeltem, hogy a tegnap nap sikerült találkoznom a károkozóval. Titkosszolgálati eszközökkel sikerült felkutatnom a kilétét, aztán próbáltam vele találkozni, de akkor nem jött el, azonban másodszorra már sikerrel jártam.

Tegnap találkoztam vele, és aláírta a károkozó nyilatkozatot, azaz hogy minden felelősség kizárólag őt terhel.

Nos, ha valaki nem emlékezne, akkor az alaptörténetben épp az szerepel, hogy a Kibaszott MÁV Biztosító arra hivatkozva utasította el a kár kifizetését, hogy neki nem sikerült (állítólag) beszerezni a károkozói nyilatkozatot, (bár lehet meg sem próbálta).

Na most, ha logikusan gondolkodunk, és én ezt oda tolom az orruk alá, akkor mondhat mást, minthogy azonnal kifizeti a károm???

Ugye nem? Szerintem ezzel elég jó ütőkártyám lett. Nem?

14 komment

Címkék: per kár biztosítás sorstárs károkozó máv biztosító károkozói nyilatkozat

Üdvözlöm a MÁV ÁBÉ dolgozóit

2008.02.26. 12:14 felperes

Fülest kaptam bentről, miszerint a MÁV ÁBÉ dolgozói sunyin lógnak a blogon, és olvassák az itteni bejegyzéseket és kommenteket.

Nem tartom kizártnak, hogy a Kibaszott MÁV Biztosítót éltető hozzászólások (nem sok de egy kettő van ilyen) onnan jönnek.

Igazából, az ott dolgozókra nem nagyon lehet haragudni, mert kapnak egy százast egy havi munkájukért és kész. Itt igazából a fejétől bűzlik a hal, szóval a vezető pozícióban lévőktől, akik eldöntik, hogy nem fizetnek...

Be kéne zárni az egész kócerájt. Igazából attól tartok hogy ez meg is fog történni, csak az a helyzet hogy azt nem tudom, hogy akkor mi van? Akkor köteles-e a folyamatban lévő ügyeit rendezni?

Kedves MÁVosok, ha már olvassátok a blogot, válaszoltok?

19 komment

Címkék: biztosítás sorstárs máv biztosító máv elnök

Fény az alagút végén.

2008.02.22. 10:33 felperes

Ismét sikerült elérnem a károkozót telefonon, és ismét megbeszéltük egy időpontot, állítja aláírja a papírt, mert miért ne írná alá.

Múltkor is jött volna, de mondott valami kifogást igazából követni se tudtam, nyilván ez volt a célja. Igazából nekem mindegy, csak az a lényeg hogy elérjem aláírja a károkozói nyilatkozatot.

Reméljük most sikerül.

2 komment

Címkék: per máv biztosító károkozói nyilatkozat

Lukra futottam? + Ki fizeti meg a kamatokat?

2008.02.18. 11:26 felperes

Hát egyelőre hiába, voltam a ott a megbeszélt időpontban, a megbeszélt helyen, a károkozó nem jött el. Pedig mint azt már írtam, azt ígérte, hogy ott lesz és aláírja a károkozói nyilatkozatot. Nem jött el, így nem írta alá, a telefonon meg azóta elérhetetlen.

Ment már neki sms, és hívtam is de egyelőre csönd. Azért én nem adom fel.

Egyébként egy kedves kommentező, valamelyik postban felhívta a figyelmem, hogy nem is nekem kellene ezután rohangálnom, mert ez a Kibaszott MÁV Biztosító kötelessége.

Hát igen, a válaszom erre az hogy az, a KBM kötelessége LENNE. De miután neki még jól is jön, ha egy károkozó nem jelenti be magától az esetet, hülye lenne továbbmenni, és még felkutatni. Pláne hogy utána hivatkozhat arra, hogy nem kapta meg a nyilatkozatot.

Az eset óta körbejártam mindent, megkérdeztem a saját biztosítómat is (Allianz - a kötelezőm és a cascom is ott van), beszéltem a PSZÁF jogi vezetőjével is, kikértem közlekedési szakjogász véleményét is, és mindenki azt mondta hogy ha perelek, nincs olyan bíró aki nem nekem adna igazat, hiszen idézem: "amire a MÁV hivatkozik, akkora FASZSÁG, hogy az már a laikus számára is átlátszó."

Így van gyerekek, ez van, asszem még bepróbálkozok egy darabig a ezzel a gyerekkel hátha aláírja, ha nem akkor jön a PSZÁF, fizetési neghagyés, per vagy valami hasonló.

Hopp eszembe is jutott egy kérdés: Az ügy egy éve húzódik. Ilyenkor ki fizeti meg a kamatokat? Annak a fél milliónak a kamatját, amit a MÁV használ ahelyett hogy nálam lenne.
Valakinek van erre vonatkozólag infója?

4 komment

Címkék: per kár biztosítás máv biztosító fizetési meghagyás közlekedési jogász károkozói nyilatkozat

Ma este nagy ütőkártyához juthatok a KMB-val szemben.

2008.02.15. 11:05 felperes

Igaz hogy az elmúlt két napban történtek itt dolgok: megjelent e blog kapcsán több más weboldalon is az ügyem, ahol jó sok komment és hozzászólás érkezett a témához, valamint írtunk arról hogy a Kibaszott MÁV Biztosító elnöke luxus Mercedesszel jár, amit néha az ellenségei festékkel öntenek, le, + mostanában az elnök úr hobbija TV stábok lökdösése, és veregetése.

Na de ezek csak profilba vágó hírek voltak, kanyarodjunk vissza az alaptörténethez.

Ott tartottunk pár napja, hogy megszereztem a károkozó telefonszámát, próbáltam hívni, de nem vette fel.

Nos azóta próbáltam újra hívni, és felvette. Emlékezett rám, annak ellenére hogy az ügy most már pár nappal több mint egy éve történt, és meglepően együttérző, és segítőkész volt.

Meglepődött hogy még nincs rendezve a kár, ő erről semmit nem tudott. Kérdeztem hogy a károkozói nyilatkozattal keresete-e őt a Máv, amire ő azt válaszolta, hogy egyetlen egyszer sem kereste őt senki ezzel az üggyel kapcsolatban, ő legutoljára akkor foglalkozott ezzel, amikor nekem aláírta a betétlapon, hogy elismeri hogy az ő hibája.

Szóval a MÁV meg se kereste a károkozói nyilatkozattal, és így hivatkozott arra, hogy hogy nincs meg neki a károkozói nyilatkozat. Vicces nem?

Beszélgettem vele még egy picit, és mivel segítőkésznek mutatkozott, megbeszéltem vele ma estére egy időpontot, amikor találkozunk, és azt ígérte hogy aláírja nekem az ügyvédem által megírt károkozói nyilatkozatot.

At mondta, hogy továbbra is elismeri hogy ő a vétkes, ő ebből nem csinál problémát, és ha a MÁV megkereste volna, akkor neki is elismerte volna... De mivel nem keresték, így eszébe se jutott ezzel foglalkozni.

Kíváncsi leszek a ma estére, hogy valóban aláírje-e.

Ha igen, akkor érdekes helyzet fog előállni, odateszem a MÁV orra alá azt a nyilatkozatot, aminek hiányéra hivatkozva megtagadták nekem a károm kifizetését, a fél millió forintot.

Ha erre is azt mondják, hogy nem fizetnek mert bla bla bla, akkor ... nincs más választás mint a per.

Kíváncsi vagyok mi lesz.

2 komment

Címkék: kocsi per kár biztosítás sorstárs máv biztosító károkozói nyilatkozat

Köszönöm a segítséget, remélem lesz haszna!

2008.02.14. 12:26 felperes

Tegnap, már a legelső bejegyzésemben is megemlített, fogyasztóvédelmi kérdésekkel fogalkozó Homár blog választotta a hét kedvenc blogjának a Kibaszott MÁV Biztosító néven elindított blogomat. Ezzel jeléentősen nőtt az elig egy hete elindított blog olvasóinak száma, és jött is pár hozzászólás, hasznos ötletekkel. Ezért köszönet a Homárnak, és persze a kommentelőknek.

Az igazi nagy segítséget azonban a mai napon kaptam, az autozz.blog.hu csapatától. ugyanis levelemet, amit nekik írtam, kitették oldalukra, (sőt egy jó ideig kint volt az index.hu főoldalán) és már eddig több mint száz komment érkezett hozzá, este nekiülök és egyenként olvasom el őket, mert azért ahogy belenéztem, jó sok az ügyemhez kapcsolódó hasznos dolog van benne.

Már az is nagy eredmény, hogy sorstársaimnak segíthettem azzal hogy legalább az archívumban lesz egy ilyen blog, és lesznek máshol is ilyen bejegyzések, ha valaki utána akar nézni a témának. Az igazi eredmény viszont remélem az lesz, hogy szépen megkapom a fél millióm.

Szóbal még1x: Köszönöm srácok a publicitást!

2 komment

Címkék: per köszönöm sorstárs máv biztosító

A MÁV ÁBE elnöke verte az MTV munkatársait

2008.02.14. 08:17 felperes

Elhiszitek?

Tegnap este délután épp Budapesten a Kibaszott MÁV Biztosító (KMB) előtt sétálok (mert mit is csinálnék szabadidőmben), mikor hallom látom, hogy egy kamerás és egy másik embert valaki leüvölt a MÁV ÁBÉ előtt. Lökdösődés ütés stb, minden ami kell egy kocsmai szinvonalú verekedéshez. Csakhogy.

A "kért okozó", azaz aki ütött - mint később kiderült - nem más mint Kiss Bálint a KMB elnöke.

Komoly nem?

Azóta utána néztem az esetnek, bízva abban, hogy lesz nyoma hiszen ott volt az MTV-s kocsi, és egy pár fős forgatócsoport kamerával. Így az ilyesmik nem szoktak titokban maradni kis hazánkban.

Találtam is egy ide vonatkozó hírt:


Rátámadt a Szempont című műsor stábjára Kiss Bálint a MÁV Általános Biztosító Egyesület elnöke kora este. Az MTV forgatócsoportja éppen a az egyesület székházát filmezte, amikor Kiss Bálint nehezményezte, hogy félig a járdán, mozgássérült igazolvánnyal parkoló Mercedese is a képbe került. A MÁV biztosító elnöke megütötte a Szempont operatőrét, és lökdöste a riportert. Később ugyan elnézést kért, de aztán megfenyegette az MTV munkatársait. (MTI)Komoly nem? uhh mennyi szaftos téma egyszerre:
  • a MÁV elnöke verekedik
  • a MÁV elnöke kurva gazdag, brutál nagy tízmillás mercivel jár, nyilván van miből ha senkinek nem fizetik ki a kárát
  • a MÁV elnök egy tróger kisstílű csaló, aki annak ellenére, hogy telik neki Mercedesre, képtelen a parkolásért fizetni, így hamisított mozgássérült igazolvánnyal csal.

UPDATE: VIDEÓ - AZ MTV HÍRADÓJÁNAK BEJÁTSZÁSA AZ ESETRŐL ITT!

Azt mondja, a háttérben hallani, hogy múltkor amikor lefilmezték a kocsiját, másnap valaki leöntötte festékkel. Noss, akkor hívek, írány a festékbolt. Én már megyek is!


Remélem feljelentik az MTV-sek és egy névtelen is (talán épp én leszek a felperes?) a mozgássérült parkoló igazolvány jogtalan használata miatt.

Az ügyhöz hivatkozó linkek:

20 komment

Címkék: verekedés kár károkozó máv biztosító kiss bálint máv elnök

Még a végén szerencsém lesz? Na neeeeee....

2008.02.13. 09:35 felperes

Épp beszéltem az ügyvédemmel, hogy ugye per legyen vagy inkább a fizetési meghagyás módozatát válasszam a Kibaszott MÁV Biztosító (KMB) ellen, és akkor...

...akkor villámcsapás szerűen, talán az ügyvédem egyetlen elejtett kósza szava alapján, szembejött egy képlet.

A MÁV azt írja a nekem írt egyetlen levelében, hogy azzal a kifogással, utasítja el nekem a kifizetést, hogy a kárt okozó nem tett bejelentést attól, hogy balesetet okozott, azaz nincs károkozói nyilatkozat. És mi lenne ha én ezt beszerezném?

Nézem a betétlapot, azt már régről tudtam, hogy a telefonszám, amit azon megadott a srác aki belémjött nem él, mert már százszor próbáltam. A cím amit megadott alig látható. De elkezdtem keresgélni, az utcákat. Az irányítószám megvolt, és így a lehetőségek szűkültek.

3 helyre mentem el, és persze hogy a harmadikon, az utolsón csillant fel a remény. Kaputelefonon kint a vezetéknév. Csöngeteg, kicscsaj veszi fel: Csókolom.

Na mondom, csókolom. Kérdezem jó helyen járok? Igen de apu nincs itthon. SZUUUUPER!!!!
Nah lényeg hogy a kislány mit sem sejtve megadja apu telefonszámát, amit azonnal hívok, de ki van kapcsolva.

Itt tartunk most. sikerült megtudnom a károkozó pontos címét és mobilszámát, innen most már csak azon múlok, sikerül-e vele ledumálnom, hogy ismerje el mégegyszer azt, amit már egyzser a betétlapon elismert, ott rögtön az eset után, és amiről utóbb kiderült, hgy igazából semmit nem jelent, mert az nem a felelősség elismerését jelenti.

Ha sikerül elérnem a károkozót telefonon, leírom mi történt...

12 komment

Címkék: kocsi szerencse kár biztosítás károkozó máv biztosító károkozói nyilatkozat

Per előtt inkább fizetési meghagyás? Jó ötlet ez vajon?

2008.02.08. 08:38 felperes

Noss, igaz ez az ügy a káreseménnyel lassan épp egy éve kezdődött, most hallottam egy lehetőségről, ami ha szerencsém van kb 2 hónap alatt lezárja az ügyet, ha pechem van, akkor kb 2 hónappal kitolja  a pert.

Az ügyvédem javasolta, hogy a per előtt éljek a fizetési meghagyás lehetőségével. Ez annyit jelent, hogy benyújtok a bíróságnak egy fizetési meghagyást, amit ha a bíróság 30 napon belül jóváhagy, és továbbítja azt a KMB-nak (Kibaszott Máv Biztosítónak), akkor onnantól 15 napja van a KMB-nek hogy válaszoljon rá. Ha nem válaszol, ahogyan az eddigi 3 felszólító levélre sem válaszolt), akkor nyert ügyem van, mert az bíróság döntése (miszerint jóváhagyta a fizetési meghagyásomat) azonnal jogerőre emelkedik, és végrehajthatóvá válik. Hm. Ez így kb 2 hónap és vége az ügynek.

Ha azonban a bíróság elutasítja a a fizetési meghagyásom (ami csak akkor lehet, ha nem látja megalapozottnak - de esetünkben ez szinte kizárt), akkor csúsztam 30 napot a per indításával.

Szóval ez az előny, és ez a hátrány. Szerintem bepróbálkozok a fizetési meghagyással. De azért ha találkoznék egy közlekedése jogásszal, őt is megkérdezném...

4 komment

Címkék: per kár biztosítás máv biztosító fizetési meghagyás közlekedési jogász

És látom nem vagyok egyedül!

2008.02.07. 09:08 felperes

Kicsit utánanéztem a neten, indított-e már valaki hasonló blogot, de sajnos nem találtam. Ugyanakkor Egy bejegyzést igen, a fogyasztóvádelmi problémákkal foglalkozó Homár blogon. A bejegyzés, amit egy sorstársam írt, így szól:

Állandó olvasótok vagyok, de nem hittem, hogy egyszer írásra is vetemedek. Most viszont kiverte nálam a biztosítékot a MÁV Általános Biztosító Egyesület nem éppen "emberi" káreseményhez való hozzáállása. Jól tudom, hogy aki ennek a biztosítónak a tagja az nem lehet sikeres ember, azt is hogy ez egy ősi … cég, de az alacsony díjai nekem bizony jó érvnek tűntek a szerződés megkötésekor. Addig nem is volt semmi baj, ameddig a saját bőrömön nem tapasztaltam, hogy mi van akkor ha belémkoccol egy szintén MÁV-os autóstárs. Szeretném kérni a kedves Homáristákat, hogy segítsenek ötleteket adni a következő történetet hogyan lehetne mihamarabb lezárni.

Történt egyszer 2 hónappal ezelőtt hogy sikeresen beletolattak az autóm elejébe. Betétlap kitölt, biztosítónak jelez! Pár nap után jött a kárszakértő és felmérte a kárt. Ezután elvittem az autót egy javítóműhelybe, ahol megvizsgálták és a szakétő által feljegyzett hibákon kívül mást nem találtak, ezért elfogadtam a biztosító által ajánlott kárrendezési összeget és kértem annak utalását a megadott számlaszámomra.

Ekkor szintén javítóműhelybe, ahol nekiláttak a hibák kijavításának. Mivel pénz a javítás végére sem érkezett, annak összegét készpénzben kellett kifizetnem.

Ez a "váratlan" kiadás a "minigazdaságomat" súlyosan érintette, de bíztam a jövőben. Hiába. Hetente hívtam az általában elérhetetlen ügyfélszolgálatukat, akik sajnos csak a "sajnos ezt nem tudom megmondani, hívjon a jövő héten" mondattal segítették az előrejutást. 1 hónapja azt az információt kaptam, hogy az ügyet továbbították a kárszakértőnek lezárásra, és kérnek a károkozótól is egy elismerő nyilatkozatot!!! TESSÉK?? A betétlapon rajta van, hogy az okozott kárt elismeri akkor meg miért? Erre a válasz az volt, hogy mindenhol így szokták (Ja, mindenhol a MÁV-nál.), és hívjam fel én a károkozót hogy küldje gyorsabban vissza a nyilatkozatot!! TESSÉK2?? Telnek a hetek, a türelmem véges. A mai napon ismét egy próbát tettem. Ügyem egy centit nem mozdult előre (már meg sem lepődtem), de most éppen az autóm törzskönyvét kérik fénymásolva beküldeni! TESSÉK3?? Mi közük van hozzá??

Lehet, hogy rosszul tudom, de más biztosítóknál ez egy alap esemény és nem kellenek a megoldáshoz hosszú telefonálgatások, emilek, faxok, hónapok!

Saját biztosítót kellene alapítanom. Mekkora ötlet!

Ha véletlenül ráakad erre a blogra, és magáraq ismer a szerző, érdekelne, hogy vége lett-e már az ügynek, és ha igen akkor milyen befejezéssel...

Ja és at eredeti bejegyzés itt van.

3 komment

Címkék: per homár biztosítás sorstárs máv biztosító

Kénytelen vagyok perelni vazze...

2008.02.06. 15:51 felperes

... pedig kurvára nincs kedvem.

Történt hogy tavaly kb. ilyenkor belémjött egy barom, hátulról a kocsijával. Kiszállt a fiatal gyerek, ezerrel elnézést kér, majd azonnal elismeri a hibáját...

Oks, mondom ok, legalább nem neki áll feljebb. Kitöltjük a betétlapot, amin Ő ELISMERI hogy ő okozta a kárt.

Én még aznap bemegyek a Kibaszott MÁV Biztosítóhoz (KMB) hogy bejelentsem a kárt. Meg is történik, fényképezgetik a kocsim seggét, stb.

Elmegyek a szervízbe (vidékre kellett utaznom, mire találtam olyan szervízt aki elvállalja a javítást - mindenki elutasított mikor megtudták hogy a kárt okozó biztosítója a KMB), és ott megállapítják hogy a kár értéke kb fél milla. Jó mondom, kicsit sok, dehát úgyis kifizeti a KMB, merthogy ez tök egyértelmű.

Megjavítják a kocsim egy hét alatt, és részemről elfelejtve az ügy.

Eltelik 8 hónap jön egy levél a KMB-tól, hogy basznak fizetni, és arra hivatkoznak hogy a barom, aki belémjött, nem tett bejelentést a KMB felé, hogy ő bazmeg, kárt okozott, és ezért nem fizetnek.

Logikus nem?

Ok, mondom nyugi. Közben az autószalon hív, hogy ők kurva türelmesek, de mikor csengetném nekik ki a fél milkót, mert ők nem igazán akarnak nekem hitelezni. Ha gondom van a KMB-val, akkor oldjam meg. Na, ez viszont logikus. De nekem miért kell hogy legyen erre elkülönített féll millám a párna alatt???

Nah gyerünk ügyvédhez. Mindenki hitegete, hogy erre a KMB-nak semmi jogalapja nincs, stb. OK, mondomakkor induljanak az ügyvédi felszólítások. Kiment 3 db. mindet átvették (bizonyítja a tértivevényes ajánlott) és basztak válaszolni.

OK, mondom én jó fej vagyok, bemegyek hozzájuk személyesen megbeszélni az ügyet. Ma bementem, elhajtottak, hogy az KMB álláspontja nem változott. Jó mondom, akkor találkozunk a bíróságon.

Itt tartunk most, innen indulunk most. Ha valakinek van véleménye, ezirányú tapasztalata, folyamatban lévő, vagy neyert/vesztett pere ezzel az undorító KMB-van szemben, akkor örülnék ha megosztaná velem a tapasztalatait.

Thx, a felperes

9 komment

Címkék: kocsi per kár biztosítás máv biztosító