HTML

Kibaszott MÁV Biztosító

Nos ez a blog dühből íródik. Most indítom a pert a MÁV bizosító ellen, mert teljesen jogos káromat nem hajlandóak kifizetni. Undorító mocsok banda. Remélem rövid lesz a blog élete, mert az azt jelenti, hogy pár hónap múlva elismerik hogy tévedtek és fizetnek. Ha nem, itt az ügy minden mozzanatát nyomon lehet követni, sőt várom a sorstársak reakciót. Kibaszott MÁV Biztosító (KMB).

Friss topikok

Linkblog

Megvan a károkozói nyilatkozat!

2008.02.26. 12:26 felperes

Egyébként hogy az ügyemben is közöljek ma valami újat, hatalmas sikerként értékeltem, hogy a tegnap nap sikerült találkoznom a károkozóval. Titkosszolgálati eszközökkel sikerült felkutatnom a kilétét, aztán próbáltam vele találkozni, de akkor nem jött el, azonban másodszorra már sikerrel jártam.

Tegnap találkoztam vele, és aláírta a károkozó nyilatkozatot, azaz hogy minden felelősség kizárólag őt terhel.

Nos, ha valaki nem emlékezne, akkor az alaptörténetben épp az szerepel, hogy a Kibaszott MÁV Biztosító arra hivatkozva utasította el a kár kifizetését, hogy neki nem sikerült (állítólag) beszerezni a károkozói nyilatkozatot, (bár lehet meg sem próbálta).

Na most, ha logikusan gondolkodunk, és én ezt oda tolom az orruk alá, akkor mondhat mást, minthogy azonnal kifizeti a károm???

Ugye nem? Szerintem ezzel elég jó ütőkártyám lett. Nem?

14 komment

Címkék: per kár biztosítás sorstárs károkozó máv biztosító károkozói nyilatkozat

A bejegyzés trackback címe:

https://mavabe.blog.hu/api/trackback/id/tr72355046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tudatlan 2008.02.27. 22:48:05

Hi!

Na kiváncsian várom mit szólnak, szóltak hozzá! :)
Kérdezz rá azért, hogy nekik miért nem sikerült ezt beszerezniük! :p
üdv

Nina 2008.02.28. 20:08:03

Kedves felperes!
Már egy ideje olvasgatom az írásaidat, és arra jutottam, hogy te valamivel nem vagy tisztában: a biztosító nem elismerésre fizet! Bárki elismerhet olyan hibát amit nem is ő követett el, csak épp nincs vele tisztában. Amit a károkozónak ki kellett volna töltenie, egy gépjármű kárbejelentő(okozó nyilatkozat), amiben leírja és lerajzolja a saját autója sérüléseit, illetve a káreseményt a saját szempontjából. Abból, hogy milyen sérülései lettek, hány km/h-val haladt stb... következtetni lehet a te gépjárműved sérüléseire is. Egyoldalúan ki tudja eldönteni, hogy akkor tört ennyire össze az autód, vagy már előzőleg is volt sérülése...
Az előzőekben azt is írtad, hogy a biztosító nem ad ki okozó nyilatkozatot. Ez sajnos egyáltalán nem igaz, igazából annyit viszel el amennyit elbírsz (persze enyhe túlzással :-)

bounty 2008.02.28. 22:02:26

Nina szerintem itt te nem vagy tisztában valamivel, mégpedig hogy kitöltött betétlapja simán volt, azzal zavarta haza a KMB.

Nekem amúgy volt hasonló esetem, a parkoló autómat húzták meg és bár nem is találkoztam soha személyesen a felelőssel, az általa kitöltött és a postaládámba dobott betétlappal szépen el tudtam intézni az ügyet. A károkozó biztosítója az RGB (Rendes Generali Biztosító) volt.

Tudatlan 2008.02.28. 22:38:40

Nina!

Én sem értem teljesen amit írsz, ha olvasod a blogot akkor olvastad, hogy milyen nyilatkozatot is sikerült most beszereznie, egy másik kérdés már persze hogy ebbe most miért fog belekötni a KMB :)

felperes 2008.02.29. 07:46:08

Nina: bounty, és Tudatlan, szerintem jól érzi, hogy abban amit írsz van valami sántítás. A betétlap (baleseti bejelentő - aza akék. sárga) önmagában semmit nem ér, ez rá is van írva, csak az ügy gyorsabb lefolyásában segít, ugyanakkor a felelősség elismerésére nem alkalmas, még akkor sem, ha alul a károkozó odaírja, hogy elsimeri hogy a felelősség őt terheli. Ezen felül szüksége van a KMB-nak egy a kárkozó által aláírt károkozó nyilatkozatra, amiben nyilatkozik, hogy mindennemű kár és felelősség, ami a balesetben keletkezett kizárólag őt terhel.
No ezt nem tudta a KMB beszerezni, én meg igen. Vili?

Nina 2008.02.29. 16:24:33

Ezek szerint nem voltam elég egyértelmű:

bounty: -a kitöltött betétlap csak bejelentésre szolgál. Ezután mindkét félnek ki kell töltenie a gépjármű kárbejelentőt, és bejelentési kötelezettsége is mindkét félnek van. -írtad, hogy neked is volt káreseményed, ha meghúzzák az autódat vagy rendesen összetörik nem ugyanaz a kategória. A fényezés jóval kevesebbe kerül.

felperes: a betétlap nem az ügy gyorsabb lebonyolítását segíti, hanem hivalalosan így tudod bejelenteni a káreseményt. Valóban nem alkalmas a felelősség elismerésére, kizárólag adatokat szolgáltatsz vele. A biztosítónak elsősorban a károkozó leírására van szüksége(okozói nyilatkozat) Mindkét leírást (károsult és okozó) megnézik, azaz műszakilag azonosítják.

Tudatlan 2008.02.29. 18:26:22

Nina!

Akkor most azt írod hogy hiába szerezte be a károkozó a nyilatkozatot nem fogja elfogadni a KMB merthogy lehet hogy felperes veréssel fenyegette és csak azért irta alá. OK legyen, de ha a KMB magától nem szerzi be akkor mi marad!?
Pont ez a baj ne azt keresse már a biztosító hogy miért nem kell fizetnie, azért biztosító mert kárt kell fizetnie arra szedi be a pénzt és nem a főnök mercijére!
éljen marad a Per
de kit pereljen?


Mert ugye KMB aztmondja nincs károkozói nyilatkozat..vagy van de az nem jó
Ügyfél aztmondja őt nem kereste a KMB

éljen a PSZÁF...merthogy talán neki kénme itt rendet teremteni,

felperes, voltám már KMB nél? ha nem fogadják el kérjél tőlük egy másolatot arról ,hogy ők tértivevényes levélben keresték a károkozót de nem sikerült elérniük (szerintem nem fognak tudni adni:) akkor viszont kérj egy igazolást hogy nem tudják igazolni hogy milyen módon keresték a károkozót.
ajánlott levél nem elég, illetve csak akkor fogadd el ha visszakerestették hogy ki mikor vette át (ajánlott levél is kézbesíthető levélszekrényen keresztül, tehát nem feltételnül van átvétel)

mert ha tárgyalás lesz legyen a kezedben irat :)

Nina 2008.02.29. 18:38:24

Kedves Tudatlan!
Nem mondom ezt, mert nem tudom pontosan mit írtak le. A károkozói nyilatkozat lényegét próbáltam felvázolni. Ha tudni akarja, hogy küldött-e ki a biztosító a károkozónak nyilatkozatot, kérje ki a tértivevényes leveleket.
Nekem az a véleményem, hogy indokolatlanul nem lehet elutasítani senkit. Ha ez mégis előfordul alapból a PSZÁF-hoz kell fordulni, hogy vizsgálja ki az ügyet.

Tudatlan 2008.03.01. 13:49:10

Kedves Nina!

Akkor végső soron azt hiszem egyet értünk :)

Igazából egyébként az ilyen ügyekből csak az látszik hogy a megoldás balesetnlél: hívj rendőrt.

:)

felperes 2008.03.02. 19:42:24

Tudatlan: sajnos, ez nem így működik. Már más is javasolta ezen a blogon, hogy hívjunk rendőrt, de megint más meg azt mondja, hogy a rendőr nem jön ki, ha nem történt személyi sérülés, pláne nem ha az elkövető elismeri a kár okozását...

De igazából, nekem akkor, eszembe sem jutott, hogy rendőrt hívjak, ez volt életem első balesete... Legközelebb (ha lesz, bár inkább ne legyen) már biztos rutinosabb leszek.

Tudatlan 2008.03.03. 23:24:27

A rendőrnek ki kell jönni, mermongod hogy vitás az ügy, vagy azt mondod hgoy félsz hogy esetleg ittas, vagy akármi kamut :) Hát hazudni kell ebben az országban...na ez nem ide tartozik :D

felperes 2008.03.04. 10:21:24

Tudatlan, arról amit Te mondasz ez a vicc jut eszembe:

---------------------------------------
Éppen lefeküdtünk volna, mikor az asszony szólt, hogy ég a lámpa a

garázsban. Kinézek, és látom ám, hogy négy markos legény serényen hordja

kifelé a cuccaimat, aztán rakják az utcán ácsorgó teherautóra, ezerrel.

Kapom a telefont, hívom az óberhét, de azt mondja egy zsernyák, hogy

momentán egy szabad kocsijuk sincs, de nyugi, amint lesz, jönnek, és már

le is tette.

Nekem meg a fejem tetejébe akadt az adrenalin azonnal, úgy hogy ismét

felhívtam a szervet. Mondom neki, az előbb telefonáltam, hogy jöjjenek,

de már nem kell sietniük. Ugyanis fogtam a puskámat, lepuffantottam mind

a négyet, helyszínelni meg tényleg ráérnek később is.


No, le se tettem a kagylót, négy rendőrautó már ott is volt a házunk

előtt, plusz a mentő. El is kapták a betörőket ízibe. Az egyik rendőr,

aki velem is hajlandó volt szóba elegyedni megjegyezte:

- Mintha azt mondta volna, hogy lelőtte mind a négyet.

Mire én:

- Maguk meg valami olyasmit, hogy nem tudnak küldeni senkit...
-------------------------------------

Hát ennyit erről! :))

Tudatlan 2008.03.05. 00:07:20

Nossss :DD

Fanó 2008.03.06. 16:42:27

Sziasztok!

Egy ideje csönd van a dolog konkrétumával kapcsolatban....mi a helyzet?Tudsz valamit kedves felperes?
Mi most vágunk bele a dologba!Elsején szőke néni aki azthittem a jobbkézszabály valami divat bezuzta a kocsink elejét!Hát hol máshol lenne biztosítva mint a MÁV-nál!
Gyorsan pörönek az események mert minket úgy néz ki szárnyai alá vesz az Aegon akiné la casconk van!
Kérlek írj hogy miujság veled aztán még írok én is:)
süti beállítások módosítása